עיצוב מטבח בהתאמה לצורך האישי

אחד החללים החשובים ביותר בבית הוא המטבח. שם מתרחשת פעילות לאורך כל היום.
לכן, חשוב לתכנן ולעצב את המטבח בדרך יעילה ונוחה שתשרת אותנו לאורך שנים.
מה חשוב לתכנן דווקא במטבח גדול ואיך משפיעה המהפכה הטכנולוגית על המטבח שלנו? כל הפרטים בכתבה הבאה >>

המטרה העיקרית בתכנון מטבח היא תכנון נכון שישרת אותנו לאורך ימים. אם הבית יתוכנן לשרת אותנו, אנחנו נשתמש באופן יעיל יותר בזמן העומד לרשותנו. ובינינו, מי לא רוצה להיות יעיל יותר? כך יעמוד לרשותנו יותר זמן פנוי. תכנון המטבח לפי הקוד האישי  [הפניה לכתבה למציאת הקוד האישי] ייתן לנו שביעות רצון גבוהה יותר. זה יבוא לידי ביטוי בחיי היומיום שלנו וחיינו יהיו טובים יותר. 

תחילה ניצור את התבנית באמצעות תכנון מעשי ומדויק מבחינה אדריכלית. ואז ניצוק לתבנית את טעם החיים האהוב עלינו: וניל, תות, פיסטוק, שוקולד… למה כוונתי? 

עיצוב מטבח בהתאם לצרכים האישיים שלכם, הוסיפו פריטים שיהפכו אותו לחלק מכם

לכל מטבח חשוב לתת מגע אישי. אם התכנון יישאר רק ברמה התפקודית, המטבח יהיה חסר אישיות וחסר לב. אני אוהבת להוסיף זר פרחים חיים על משטח השיש, זה חלק מהאישיות שלי. תוכלו להדביק על דלת המקרר תמונות מהיומולדת האחרון, הניחו ספרי בישול על מדף קטן. 

כל אחד והטוויסט שלו, אני לא שופטת (שלחו לי תמונות, מתה לראות איך יצא). עיצוב מטבח יכול להיות משהו קטן ונקודתי, אבל זה יהיה הדבר שהופך את המטבח מאוסף קירות ומכשירים למטבח האישי שלכם. כל דבר קטן הוא עולם ומלואו, אל תזלזלו באף חפץ ולו הקטן ביותר. דווקא הוא זה שיכול להיות החיבור המדויק למטבח. אם אתם לא מצליחים להחליט מה להוסיף למטבח שלכם, אשמח לעזור לכם בפגישה אישית. 

דוגמא לעיצוב מטבח בחלל גדול

תכננתי וילה שגודלה הכולל היה 220 מ”ר. לב הבית, הוא המטבח בקומת הקרקע. אותו מטבח התפרש על פני 45 מ”ר, הוא שטחה של דירת שני חדרים בתל אביב, והוא חלק מחלל פתוח שכלל את פינת האוכל והסלון. תכננתי בחלל זה מטבח מפואר, גדול ויפה שכלל מקרר ברוחב 1.5 מ”ר עם מקפיא תחתון.
שטח משטח העבודה היה למעלה משני מטר על מטר. נוסף על כך, המטבח כלל משטח עבודה שהוא חלק מאי גדול אשר ניצב במרכז החלל ונדרשו מגירות ויחידות אחסון שתאמו לאי.
בעלת הבית הייתה בשלנית במשקל כבד [הפניה לכתבה על סוגי בשלנים] ואפתה בעיקר מוצרי קונדיטוריה ופטיסרי. 

בהתאם לפעילות האפייה שלה, היו לה כמה וכמה מכשירים לערבול ועיבוד מזון, כל אחד מותאם למכלול פעולות מסוים, כאשר לכל אחד מהמכשירים הייתה מגירה משלו. מטבח זה דרש צורך בתכנון של למעלה מתשע מגירות מיוחדות.
גם לכלי המטבח הקטנים היו מגירות משלהם. למשל, היו לה 15 סוגי מריות שונים אשר דרשו מגירה מיוחדת לאחסון. הפעילות הענפה של בעלת הבית במטבח דרשה משטחי שיש גדולים יותר מהגודל הסטנדרטי והגיעו לעומק שבין 70 ס”מ ל100 ס”מ, רוחב האי שניצב במרכז המטבח. כך תכננו את המטבח בשלב תכנון העיצוב, בהתאם לצרכיה ולרצונותיה, כולל אחסון יבש ורטוב ברמה גבוהה מאוד עם למעלה מ- 1 מ”ר של כלי מטבח וכלי אפייה לשפים. 

מחלקת חשמל ובטיחות במטבח האישי

מחלקת החשמל היא מחלקה חשובה מאוד עבור המוצרים שאנחנו אוהבים לכלול במטבח, בין אם זה מיקרוגל לבשלנים שחיים על המסלול המהיר ובין אם מדובר על תנור ברוחב 100 ס”מ המשרת את הבשלנים “הכבדים”. 

עם התעצמות המהפכה הטכנולוגית, התעורר צורך בהוספת נקודות חשמל גם במטבח.
תכנון הבית כולו השתנה פלאים בעקבות הטכנולוגיה שחדרה לחיינו. על מנת להבין מה הצורך הספציפי שלכם בתכנון המטבח, אני ממליצה לכם לחקור מה בדיוק אתם צריכים כדי שיהיה לכם נעים ופרקטי. כך תקבלו בדיוק מה שאתם צריכים, אתם אחראיים לכיף שלכם ולנוחות. 

אני אומרת שוב ושוב: תעשו מה שנוח לכם, כל השאר יתגמש מסביב.  גם אם יש לכם דרישות מיוחדות, עופו על עצמכם, זה בשבילכם. 

טאצ’ עיצובי למטבח בעידן הטכנולוגי

יש לי לקוחות שאוהבים לבשל תוך כדי שימוש במסך מגע כזה או אחר, מסך שעליו מופיעים מתכונים מהאינטרנט. עבור אחת מלקוחותיי תכננתי מסך אייפד יפה ולבן שנכנס ויוצא מהקיר המותקן סמוך למקום האפייה. בעידן הנוכחי הולך ופוחת השימוש בספרי בישול מודפסים על גבי נייר. 

קיים כיום נתח שוק הולך וגדל של ספרים אלקטרוניים. אם אתם אוהבים להשתמש במסכי מגע בעת הבישול, תצטרכו להתקין שתי נקודות חשמל נוספות כדי שיהיה נוח להטעין את המסך.

בטיחות כחלק מתכנון עיצוב מטבח

כדאי לדעת כי גובהו של משטח השיש הסטנדרטי הוא 90 ס”מ, כגובה המותן.
הגובה התקני לשקעים חייב להיות מעל 1.1 מטר ומוטב שיהיה 1.2 מטר. כיוון שאם ניתזים מים, עלול להיגרם קצר או חלילה מצב מסכן חיים. 

בעת תכנון המטבח, יש חשיבות עליונה לנושא הבטיחות. נדרש שקע כל 1.2  מטר ועדיף שקע כפול.
אם כבר — אז כבר! המותרות של פעם הפכו למוצרים הבסיסיים של היום. היום יש כמעט לכולם מכונת אספרסו וגם מתקן לסינון מים. בדרך כלל הם נמצאים על משטח השיש וגם להם דרוש להם שקע חשמל. כדאי לקחת בחשבון את כל המכשירים המשרתים אותנו בפעילות היומיומית במטבח ולהתייחס לכל הגורמים האלה, דרך כך לחוות חיים טובים יותר ויעילים גם במטבח האישי שלנו.

לסיכום,

עיצוב מטבח בצורה נכונה יענה על הצרכים האישיים שלנו, אותם נבין אחרי חקירה מעמיקה של התנהלות היומיום שלנו וישרת אותנו באופן אפקטיבי ולאורך שנים. על מנת לעצב אותו בצורה נכונה יש לקחת בחשבון את מקומות האחסון הנדרשים בהתאם לרמת הפעילות שלנו במטבח ואת המכשור המשרת אותנו. שימו דגש על תכנון בטיחותי ותקין כדי למנוע תקלות ואסונות והכניסו עיצוב אישי ונוגע כדי להפוך את המטבח לאזור פרטי ונעים שיוציא ממכם מטעמים וניחוחות שימלאו את הבית בשמחה וחיוכים.

״רחל היא אדריכלית שמלמדת את אבני היסוד העסקיים של אדריכלים ומעצבים. ונפתח בפני עולם מופלא שלא ידעתי על קיומו. אומרים שאנשים יוצרים בדרך כלל מנהלים גרועים. יש בזה משהו. למדתי אדריכלות 5 שנים אבל אף אחד לא לימד אותי לנהל עסק. לעשות שיווק, למכור, להכין הצעות מחיר, להגדיר מה כן, ומה לא. להיות מקצוענית בניהול עסק. כדי לתת את השרות הכי מקצועי שיש. ״
אדריכלית רותי קידר
אדריכלית מומחית במיקסום חללים

רוצים עוד דברים?

לעוד פוסטים ומאמרים בבלוג

אל תעזוב ללא להיות חבר בקהילת מעצבים הצלחה