זיהוי הקוד האישי בעיצוב הבית, לאיזה טיפוס אתם משתייכים?

על מנת לתכנן את עיצוב הסלון שלכם או עיצוב חדר השינה בדרך האותנטית והמתאימה ביותר עבורכם, תצטרכו לגלוש פנימה למעמקי הנפש שלכם ולהבין בעצם, מי אתם ומה מניע אתכם בסגנון האדריכלי שלכם?
ישנם ארבעה טיפוסים עיקריים, מהם מורכב סגנון העיצוב הראשי שלכם והסגנונות המשניים התומכים בו.
מי הם הטיפוסים? למי מהם אתם הכי מתחברים?
קראו את הכתבה כדי לזהות את הקוד האישי שלכם.

זיהוי הקוד האישי יעזור לכם להבין לעומק מי אתם, מה מניע אתכם, ומה אתם באמת. הקוד האישי יוביל אתכם לחפש את האמת שלכם, את מה שעושה לכם הכי טוב.
באמצעות הבנת הקוד האישי נבין את החיבור הטוב שלכם עם מבנה האישיות שלכם. זהו מבחן לאמיצים בלבד. בזמן הבחינה תגלו על עצמכם דברים עמוקים ובעלי משמעות, זה הזמן להיות כנים. 

הקוד האישי שלנו מורכב מארבעה טיפוסים שונים: אגרן, רציונליסט, ורסטילי (רב סגנונות) וסטייליסט.

לגלות את סגנון עיצוב הבית האישי שלך

לכל אחד מאתנו יש סגנון טיפוסי ראשי וסגנונות משניים. כמו בגלגל המזלות, יש לנו את המזל שלנו, שהוצמד לנו בעת לידתנו ויש את האופק שלו. כך גם הסגנון הראשי והסגנונות המשניים התומכים בו וכמובן, משפיעים עליו ועל הבחירות שלנו. 

ארחיב ואומר,  לכל אחד יש סגנון התנהלות חיצוני וסגנון התנהלות פנימי. לעתים קרובות יש סתירה בין ההתנהלות החיצונית לבין הנטייה הפנימית האותנטית. הסתירה הזו גורמת לתחושת אי נוחות שעשויה להקצין את תחושת הניכור בסביבת המחיה שלנו אשר אינה מתאימה לצרכינו האמיתיים. זיהוי נכון של הקוד האישי הוא הצעד החשוב ביותר בתהליך עיצוב בית שנרגיש בו, ובכן, ממש בבית. לכל טיפוס יש סימני היכר ברורים. זה הזמן לחפור עמוק בנפש ולהבין מה מרכיב את האני הפנימי האמיתי שלנו. 

האגרן

הטיפוס האגרן אוהב מאוד אוספים, הוא חובב פריטי וינטג’, אוהב לטייל לאורכו ולרוחבו של שוק הפשפשים, לסרוק כל פיסת קרטון בכל סמטה ומתחבר לרעיון האלוהי שלכל חפץ יש סיפור. המוטו המוביל אותו הוא: “תנו לחפצים לחיות”. מה רוצה לספר לכם הספר שהנחתם בתצוגה על המדף, האגרטל במרכזו של שולחן האוכל? איזה סיפור אתם מעוניינים לספר לשכנים כשהם קופצים לביקור? אגרנים אוהבים את הוואזה של סבתא. הם אוהבים לקבל מתנות ולשמור גם מכתבים שקיבלו לפני שנים רבות. האגרן אוהב לחוות חוויות שליליות או חיוביות – גם בכניסה לבית, העיקר להרגיש. “אוי איזה בלגאן יש לי…” 

האגרן לא חושב על תכנון. הקניות שלו נעשות באופן רגשי והמחשבה על  מיקום הפריט ושימושו תבוא רק אחרי ביצוע הרכישה.  

האגרן הוא בדרך כלל אדם דינאמי העורך שינויים בביתו מידי שנה ־ שנתיים, אך השינוי, לא יהיה כנראה, שינוי עומק. האגרן אוהב לחוות את ביתו כהמשך לאישיותו. לרובנו יש מידה של אגרנות: ניירת, חפצים מהסבים. 

אגרנות באה לידי ביטוי בצורה שונה מאחד לאחר. נתקלתי באישה שחשבה שהיא בכלל לא אגרנית, עד שהסבתי את תשומת לבה למסמכים שהיא אוגרת בשקדנות.

אגרן חדש קונה פריטים חדשים, אגרן ישן מוצא כל מיני חלקים בבית ובחוץ ושומר אותם, ויש אגרן כמו בעלי שמשלב ישן עם חדש. תחשבו על אגירה כמסע ציורי שלכם, מסע שמספר סיפור אישי.
כל חפץ מספר סיפור. למעשה, יש לכם מאגר של סיפורים .סיפור החיים שלנו שזור בתוך הרקמה של הבית, כמו אוסף חתולי הקרמיקה שלי או האהבה האין־סופית שלי לכרטיסי ברכה מנייר זהב או לוואשי טייפ. חשוב להבין לעומק מה הסיפורים שהאוספים הללו מספרים.

הרציונליסט

הרציונליסט אוהב מאוד שהדברים נמצאים במקום מוגדר. בניגוד לידידינו האגרן, הוא לא אוהב לאגור ואוהב מאוד סדר וניקיון. אני עצמי רציונליסטית עם קווים של אגרן. 

רציונליסט יכול להיות עורך דין, רואה חשבון או צייר. הוא זקוק ורוצה לדעת איפה נמצא כל דבר, איפה עושים כל פעולה, איפה הוא שותה קפה, איפה מונח כלי האוכל של הכלב. 

לרציונליסט יש תכנון ותכנית לכל דבר. גם לבית שלו. ביתו של הרציונליסט יהיה לאו דווקא בעיצוב מודרני. העיקר שהדברים שלו יהיו מונחים במקום מדויק להם. הוא זקוק לסביבה מאורגנת ומדויקת, גם סביבה פיזית וגם סביבה מקצועית. רציונליסט יפנה לאדריכל מתוך צורך בתכנון מראש, איפה כל דבר עתיד להיות,  איפה כל דבר חייב להיות. זאת כדי לחסוך לו זמן ולאפשר לו לתכנן את זמנו באופן מדויק ויעיל.

ורסטילי – רב סגנונות

הטיפוס הוורסטילי הוא בדרך כלל אדם צעיר. לעתים אלה בני משפחה צעירים שקיבלו את הריהוט שהיה בדירה של הסבתא או של הדודה או שהעבירו ריהוט מהדירה שחיו בה כשהיו סטודנטים. אנשים מהטיפוס הורסטילי מרגישים שהדירה לא מדברת בשפה שלהם, הם לא תמיד ידעו להגדיר מה מפריע להם. הם לא מבינים: למה לא נוח להם בסביבת החיים שלהם? מה לא עובד? מה לא מדויק? אדם רב סגנונות הוא למעשה אדם שסופח אליו סגנונות שונים שאינם מדויקים לו. לכאורה, לא מפריע לו אם הספה לא מתאימה לכורסה. הוא חי במצב נתון. בדרך כלל הוא אינו מי שיוצר אותו. דפוס המחיה שלו הוא המצב הקיים. 

הוא לא ממש יודע מה זו ספה או כורסה מודרנית ולא יודע להבדיל בין הסגנונות.

 אז אם אתם ורסטילים, תשאלו את עצמכם שוב ושוב מה אתם רוצים, יותר מזה, מה בדיוק אתם צריכים. אם אתם מתקשים להחליט כיוון שמדובר במסע רגשי ועמוק, אולי כדאי לקבוע פגישה על כוס קפה עם גורם מקצועי.  פגישה כזו יכולה להיות עבורכם חוויה טובה למיקוד, גם אם תגיעו בסופה למסקנה שמה שדרוש לכם הוא זמן נוסף למחשבה וחקירה פנימית.

סטייליסט – עיצוב לפי טרנדים

סטייליסט הוא אדם שאוהב ונושם סטייל.  בדרך  כלל יעסוק בעיצוב. הוא יכול להיות גם מתכנת מחשבים שהוא אמן בלבו. הוא רוצה בית בסגנון שוודי, אך לא יודע איך להגיע למראה שוודי. הוא בוחר אזור מסוים בדירה, למשל אזור ציבורי כמו סלון או חדר אמבטיה ומעצב אותו כך שאופי שלו בא לידי ביטוי, אך שאר הבית נזנח לחסדי המצב הקיים. 

הסטייליסט מושפע מעיצוב טרנדי, מה שמביא למצב שאין לו סגנון משלו. בדרך כלל תהיה לו ראיית מיקרו, לעומת ראיית מאקרו. הבית יעוצב לפרטי פרטים, אך אין תקשורת בין האביזרים השונים, הבית לא ישדר אחידות או רהיטות של שפה סגנונית אחת. כך נוצרת תחושה של חוסר בהירות עיצובית. הסטייליסט אוהב מהירות, זרימה ומחליט במהירות. ייתכן שיתעייף במהרה מסגנון מסוים. מאפיינים אותו אימפולסיביות ברכישת חפצים ומחשבה לְמה יגידו השכנים על העיצוב החדש. אדם כזה יהיה נחרץ בהחלטותיו, אך  עם זאת ישנה את דעתו (הנחרצת!) כמה וכמה פעמים.

לסיכום,

זיהיתם את עצמכם באחד מהסגנונות? מעולה!
לא זיהיתם את עצמכם באופן מובהק באחד מסוגי הטיפוסים? אל דאגה.
זה אומר שאנחנו כמה טיפוסים שונים ומגוונים בזמנים שונים בחיים שלנו, ולפעמים בו זמנית.
הצורך שלנו באסתטיקה וסֵדר פועל כך שאנחנו משתנים במהלך חיינו כמה פעמים, ואיתנו משתנה הסגנון שלנו. 

חשבו אחורה בזמן, איזה סגנון היה דומיננטי אצלכם בתקופות שונות בחייכם? חפשו את סיפור הסגנון האישי שלכם בכל תקופה בחייכם.
אני הייתי אגרנית כפייתית, אך מאז לידתּ ביתי הבכורה אני פחות אגרנית ונוטה יותר ויותר לרציונלי־פרקטי.
בכל אחד מאיתנו יש מכל סוג טיפוס.

״רחל היא אדריכלית שמלמדת את אבני היסוד העסקיים של אדריכלים ומעצבים. ונפתח בפני עולם מופלא שלא ידעתי על קיומו. אומרים שאנשים יוצרים בדרך כלל מנהלים גרועים. יש בזה משהו. למדתי אדריכלות 5 שנים אבל אף אחד לא לימד אותי לנהל עסק. לעשות שיווק, למכור, להכין הצעות מחיר, להגדיר מה כן, ומה לא. להיות מקצוענית בניהול עסק. כדי לתת את השרות הכי מקצועי שיש. ״
אדריכלית רותי קידר
אדריכלית מומחית במיקסום חללים

רוצים עוד דברים?

לעוד פוסטים ומאמרים בבלוג

מזמינה אותך לעקוב אחריי ולגלות עולם תוכן עיצובי עסקי מדהים עבורך!