
חמישה שלבים ליצירת תוכנית עסקית שנתית ומוצרים
כותבת הבלוג אדריכלית רחל ורשבסקי אדריכלית מלווה עסקית עסקית מעצבים ואדריכלים איך בונים תוכנית עסקית שנתית בהתאם למוצרים שלנו? למה חשוב כל כך ליצור מוצרי
השיווק של העולם החדש עובר דרך הרשתות החברתיות, הן הבמה הפרסומית הנכונה ביותר. הדרך אל הלקוח ישירה והוא מקבל את ההצעות שלכם בפיד האישי שלו. אך מה כדאי לכתוב ובאיזו דרך? מה עובד טוב ומה פחות? וגם, 3 טיפים חשובים לרגעים שאחרי פרסום פוסט
כל עסק, מתחיל את דרכו בצעדים קטנים. היום, אנו נמצאים בעידן של שיווק אותנטי שבו אנשי עסקים משווקים את התפתחות העסק שלהם כמעט בלייב. עוקבים מתמידים יראו איך אדם שהחליט לפתוח עסק, עושה את צעדיו, יוצר עוד פגישה ועוד הצלחה ומפרסם את הדרך שלו אל ליבו של הלקוח.
השיווק אמיתי והאותנטי נושא איתו קסמים נוצצים וגם רגעים אמיתים, לעיתים פחות טובים. השיווק של היום מאפשר לנו לפתוח כל פעם נישה חדשה ולהוביל אותה לאט לאט. הנישה, הופכת למוצר בפני עצמו שמוביל לעוד אפיקים. האפיקים האלה הופכים אותנו לפרסונה דיגיטלית בתחום שלנו ולאוטוריטה מקצועית דרך פרסום סרטונים, הרצאות ומכירת ספרים.
אחת הנישות שלי הייתה, ליצור אקסל מסודר ללקוח שכולל את כתב הכמויות, את הפגישות ותהליך כולו שהלקוח הולך לעבור. זה מוצר בפני עצמו ששווק ללקוח, מה שהעלה את המחיר שלי באופן מיידי ב – 4500 ₪, שזהו רק שווי התכנון והשיקוף התהליך ללקוח.
איך כדאי לכתוב ואיך משתקף השיווק של העולם החדש בעשייה הפרסומית שלנו ברשתות? על מה כדאי לשים דגש ובאילו אמצעים?
אנחנו רוצים להביא את מי שאנחנו לקדמת הבמה ולספר ללקוח בדרך של טקסט, וידאו או אימג’ים מה הוא הולך לקבל בפגישה עצמה. למשל, פגישת דיאגנוסטיקה שאורכת שעתיים בה הלקוח מקבל קובץ להגשמת החלום ועמידה בתקציב (לוח השראה), שיחת ייעוץ טלפוני למשך חצי שעה, פגישת אקספרס ו- 4 דוגמאות צבע מטמבור – בכתיבת הפוסטים, אני נעזרת במודל DISC [הפניה לכתבת מכירות בגישה הוליסטית – מודל DISC בשיטת NLP] וכותבת ארבעה פוסטים שונים שכל אחד מהם פונה לטיפוס אחר: טיפוס D – למען זה שאתה תדע מה אתה מקבל, טיפוס I – למען החוויה שלך, טיפוס S – למען ההרגשה הטובה שלך לידיעת הפרטים, טיפוס C – למען הביטחון שלך.
על אמנות הסטוריטלינג שמעתם? אני לוקחת רגע קטן, אלמנט אחד ומספרת סביבו סיפור שנוגע לחיים. אני כותבת אותו בדרך שמתארת מה היה, מה קורה עכשיו ומה יהיה בעתיד. אמיר הרדוף וסת’ גודין, מנטורי שיווק מקומי ועולמי שכדאי לכם להכיר, מדברים על כתיבה שיווקית פורצת גבולות. גם כאן לקחתי את העצות שלהם וכתבתי בפרסומים שלי על כאבים שבדרך כלל לא כותבים עליהם. שברתי קונספציות בעולם האדריכלות, עשיתי דברים שכביכול לא מקובלים בעולם מעונב ונגעתי בכאבים שנמצאים מסביב לשיפוץ, כתבתי על איך מתמודדים עם בן הזוג בזמן השיפוץ או טיפ ערך שעוסק בשיפור זמן, אנרגיה וכסף.
כל הפוסטים שלי עוסקים במה היה – כלומר, עשיתי משהו שהעלה את ערך המוצר ללקוח (למשל, הוספתי גאנט תכנון מסודר שמשקף ללקוח את כל התהליך מראש), ומה קרה בעקבותיו. קרה משהו, שיפרתי, השתנתי, הפכתי את החיים שלי ושל הלקוחות לטובים יותר. כל טקסט באשר הוא מדבר בלשון עבר, הווה, עתיד.
סוג הפוסטים [הפנייה לכתבה שיווק אורגני ומאמריSEO באתר האינטרנט שלך] האלה נושאים הבטחה – אני מבטיחה משהו שהוא יפה, אמיתי וציורי. לדוגמה, אני מבטיחה לך שבעזרת לוח אקסל, לוח השראה ומפרט טכני תגיע אל בית החלומות שלך. זה יכול להיות פוסט אקדמי עם פרטי מידע, פוסט טיפים או פוסט אישי כמו להעביר את המסר שהבנתי שיש לי ייעוד, ומאז שבחרתי להיות מעצבת פנים קרה משהו ומאז החיים שלי נראים אחרת.
אני בחרתי ליצור נוכחות ברשת במספר אופנים:
רצף האירועים שמתרחשים ביומיום שלנו הם הבסיס לשיווק טוב. התבוננו בפרטים, שתפו אחרים מה קורה אצלכם. איך אתם מתכוננים לפגישה? מה הדברים שאתם לוקחים אתכם לפגישה עם לקוח? החוויה שאחרי, ראייה עיצובית בפרטים שנחשפים אליכם בדרך לפגישות ובחזרה וימי קניות. הכניסו יצירתיות, הוויה, חוויה, ופרקטיקה בפרסומים שלכם. עצבו את הסגנון שלכם מול הלקוח והראו לו מה ההשקפה והדרך שלכם לעשות את הדברים. שואלים איך נכון לכתוב? אין שיטה מוכחת. לפעמים טקסטים שונים יוצרים משמעות, יש רבדים שונים ברמה השיווקית שמצליחים או לא מצליחים. אני לוקחת נקודה ומשקפת אותה בסיפורי החיים. מה היה, מה עכשיו, מה יהיה?
אני מספרת את סיפור החיים שלי, איך הייתי במקום מאוד אומלל מבחינה נפשית ועבדתי בשביל חלום של מישהו אחר, בזמן שעיצבתי ותכננתי עשרות ממדים. מאז שהבנתי שאני יכולה להביא ערך גבוה יותר, מלעבוד אצל מישהו אחר משעה 9:00 עד 17:00. אותו פוסט בו שיתפתי את העוקבים בסיפור האישי שלי הפך להיות ויראלי והגיע ל – 200 לייקים ויותר, זה היה אחד הפוסטים הראשונים שלי. אותו פוסט העביר גם את הסיפור האישי וגם את המסרים וערכים שאני אוחזת בהם. מה עברתי ומה הביא אותי וגרם לי לבחור את המקום שאני נמצאת בו. פוסט כזה מעביר ללקוחות ולעוקבים מסגרת לכל הידע שצברתי עד היום ולכל הפרטים שמרכיבים את החיים שלנו.
יש כל מיני דרכים לפרסם את מה שעובר עליכם וכל אחד יכול לקחת את זה למקום שלו. הפרסום לא חייב להיות חושפני מאוד ומלא פרטים. אף אחד לא מחייב אתכם לספר, רק לשתף מהחוויות שעברתם כדי שהקהל יכיר אתכם. שעות מומלצות לפרסום הן: 10:00 – 8:00 בבוקר, 18:00- 21:00 בערב. פוסטים אישיים מאוד אני מפרסמת מאוחר בלילה והם מקבלים תהודה. השעות בהן פחות מומלץ לפרסם הן בין 14:00 -11:00 אנשים כך מסתבר, ממש עובדים בשעות האלה.
סת’ גודין שהוא מנטור שיווק ברמה בינלאומית, מסביר איך לכתוב בצורה שחוצה גבולות. חקרתי והבנתי מהם הכאבים של הלקוח והצפתי אותם – כסף, זמן, אנרגיה, שקט נפשי, איך לא לריב עם בני הזוג ועוד סוגיות שעוסקות בפרקטיקה וכסף. בסופו של דבר, כל התכנים עוסקים סובבים סביב הנושאים האלו שהם הכאבים הכי בולטים של הלקוחות הישראלים.
כדי ליצור מאותם כאבים שזיהיתי אצל הלקוחות שיווק יעיל, בניתי סביבם מערך שלם של מאמרים בדיוק כמו הבלוג שאתם קוראים אותו עכשיו, פוסטים לרשתות החברתיות וניוזלטרים. אני נכנסת לכאבים, נוגעת בהם ומפיצה אותם בכל המדיה, בכל פלטפורמה שיווקית. אני רואה שיווק כמו שמש, שמפיצה את קרני האור שלה לכיוונים שונים: עיתונות אפשרית, וואטסאפ, SMS, מדריך או חלק ממנו שנשלח במייל.
שחררו את הציפיות
מעבר ליצירת הפוסטים עצמם והדרך לכתוב אותם, יש גם תחושות שבאות יחד עם הפרסום וציפיות מהקהל שבחלקו מכיר אותנו. הפרסומים הראשונים שלי לא זכו לאהדה בקרב האדריכלים, חברויות קבועות שהיו לי פשוט התמסמסו. חברות שלא פרגנו ולא האמינו בדרך שלי למרות שאני האמנתי בלב שלם במה שאני עושה יצאו מחיי. היום אני לא מתחברת עם אנשים שלא מפרגנים ומוצאים את הטוב שבפרסום שלי. גרי ווינרצ’ק, מדבר על זה שאנחנו הם חמשת האנשים שסובבים אותנו. אנתוני רובינס אומר שהאנשים שצריכים להקיף אותנו בנויים משלוש רמות: אנשים שאתה מעריץ ברמה המקצועית, אנשים ברמה שלך ואנשים שמעריצים אותך.
תהיו סלחנים
כלפי עצמכם בעיקר. לעיתים נופלות טעויות בפרסום, בכתיבה, בתאריכים. יש דרך לתקן את זה בעריכה, יש גם דרך להודות בזה. אנחנו עושים טעויות גם בפרסומים וזה בסדר, זה אנושי וזה מראה לעולם החוצה גם כמה אנחנו אנושיים.
פרסמו בקלילות
השתדלו לא לקחת את הפוסטים יותר מדי ברצינות. שיווק זה אנרגיה, זוכרים? גם הפוסטים שלנו צריכים לעלות לאוויר בתחושה של אנרגיה טובה שמביאה אליה אנשים. השאיפה היא לפרסם כל שלושה ימים תוכן חדש שמדבר על העסק שלנו בוריאציה שונה. איך אני יכולה לחוות חוויה ירוקה בבית, איך לעצב בסגנון אסייאתי את בבית. כתבו על נושאים שהם לא מתחום העיצוב וחברו אותם לעולם התוכן המקצועי שלכם. אג’נדות, ערכים, חזון, ספרו מה מוביל אתכם. לכתוב על עיצוב בהקשר של עיצוב פנים ואדריכלות זה די רגיל ובנאלי. השיווק ההוליסטי, שמעניק חוויה לקורא וללקוח הפוטנציאלי הוא לקחת שני נושאים שונים ולחבר אותם יחד בדרך יצירתית.
דיברנו בתחילת הבלוג על עדויות לקוח שהם גם חלק בלתי נפרד מהבלוגים/פוסטים וכל פעולה שאתם מייצרים ברשתות החברתיות, חזקו את הדוגמא הזו באמצעות הוידאו כאן ועוד עשרות המלצות של לקוחות שלי בכדי לקבל השראה לחצו כאן בקישור בכדי לקבל קצת יותר השראה לאיך להעניק ללקוח הבא שלכם קצת יותר ודאיות בסגירת העסקה, ואל תשכחו לעדכן אותנו ברשתות החברתיות או אצלנו בדף צור קשר כאן בקישור
השיווק של העולם החדש הוא פנייה ישירה ואותנטית אל העוקבים, שמשתפת ומכניסה אתכם לעולמכם המקצועי והאישי. שימו את הסיפור האישי שלכם במרכז וספרו מדוע בחרתם לעסוק במה שאתם עושים, איך נראה היום שלכם. אופציה נוספת מומלצת מאוד היא שימוש בעדויות לקוח שאנשים תמיד אוהבים לראות. הם מאמינים לזה וזה עובד מצוין. שימו לב כי ישנן שעות מומלצות לפרסום וכאלה שפחות ודעו כי יש תחושות שעולות מיד אחרי פרסום הפוסט. הציפייה שלנו לפרגונים טבעית אך חשוב לא לבנות עליה, המשיכו בדרך שלכם באמונה, עשייה והתמדה.
כותבת הבלוג אדריכלית רחל ורשבסקי אדריכלית מלווה עסקית עסקית מעצבים ואדריכלים איך בונים תוכנית עסקית שנתית בהתאם למוצרים שלנו? למה חשוב כל כך ליצור מוצרי
כותבת הבלוג אדריכלית רחל ורשבסקי אדריכלית מלווה עסקית עסקית מעצבים ואדריכלים אז אני אולי אתחיל בעצם מהסוף. ההתחלה ראשית עם כל לקוח שאין לו ביטחון
כותבת הבלוג אדריכלית רחל ורשבסקי אדריכלית מלווה עסקית עסקית מעצבים ואדריכלים העידן הדיגיטלי העביר כמעט את כל תחום השיווק והמכירה למסכים. הלקוח מסתכל על האתר